153632

When I Leave

Vinyl
Sold out

Label: 

Vinyl: 

EAN: 

7072696001237

Catalog number: 

DM79LP

Release date: 

25.01.2019

Info: 

Temporary, bestående av Jonas Utseth Peitersen og Mikael Øgaard (23 år) slapp sin første EP mai 2017, hvor denne ble bemerket fra flere hold: Med fire av fem låter anbefalt av Urørt på P3 og heftig rotasjon utover året i P3 og P1. Videre har musikken til den fremadstormende duoen også blitt brukt i de to siste sesongene av NRK-serien «Unge Lovende».

Med fulle hus på Trondheim Calling 2017, UKA 2017, Molde-Jazz 2017, og Øya Festivalens Klubbdag både 2017 og 2018, som en knippe av konsertopptredener de siste årene, har duoen bygd et ekstatisk og stemningsfullt live-show hvor det veksles mellom duo og band på scenen.

I prosessen av å stadig vokse seg større har duoen samtidig benyttet de siste par årene i Brygga Studio i Trondheim, og satt sammen sitt debutalbum, som nå utgis fredag 25. januar!

Med klare nikk til artister som bl.a. The Tallest Man on Earth, Jonas Alaska og Whitney, har de to 23-åringene satt sammen et album bestående av elleve helt nye låter. Her står disse låtene, i lys av Temporary sitt live-utrykk, i vekslingen mellom forskjellige besetninger. Dette, fra det storslåtte arrangementet i tittellåten «When I Leave», preget av flere lag med vokalharmonier, synther og et orkester av 12-strengere, og videre til den helt nedstrippede låten «Closing time» hvor det er større rom for stillhet og ettertanke. Temporary beveger seg innenfor folk-pop sjangeren, men viser med sin albumdebut hvordan denne kan utfordres og strekkes innenfor sitt melankolske landskap av vokalharmonier og fengende melodilinjer.

Sporliste

Side A:

1. Wrecked
2. Now I Know
3. Recall
4. Was I Here
5. Ballad of a Sad Man
6. Now

Side B:

1.Don’t Feel Like Home
2.I Will Never Love You (Acoustic)
3.Closing Time
4.When I Leave
5. Outro