Drabant

Drabant Music is a Norwegian record label established in 2016. Their roster features a wide range of artists such as deLillos, CC Cowboys, Raga Rockers, Gåte, Anja Garbarek, Magne Furuholmen (a-ha), Pål Waaktaar-Savoy (a-ha), Inge Bremnes, Marianne Sveen (Katzenjammer), Oslo Ess, Ole Paus and more. Their main focus is fantastic music, amazing artists and a lot of fun!

Customer service:
support@tigernet.no

Display prices in:

Cart ( 0,0 EUR )

Your cart is empty
Powered by Tigernet

Vanedyr/Skadedyr

DRABANT Feb 26th 2021
Vinyl
25.4 EUR
Buy

26. februar slipper Inge Bremnes albumet "Vanedyr/Skadedyr", sitt tredje album på fire år. Albumet markerer en drastisk endring i det musikalske og tekstlige uttrykket, og handler om når forhold ikke går helt etter planen. Nå tar han stegene fra skog og fjell, gitar og band til betongjungel og storbyangst, synth og beats.

Det er tydelig at Inge Bremnes beveger seg inn i et mer urbant landskap på sitt tredje album, som er en fryd for øret med sin miks av sterk visefortelling og en moderne, velprodusert sound.

"På denne plata lager jeg musikken jeg alltid har ønsket å lage, men aldri helt har følt at jeg har fått til. Før nå. Jeg har i større grad latt meg inspirere av rytmisk og elektronisk musikk. Jeg har fått større kick av at det groover skikkelig, enn at det er storslagent og dynamisk.” - Inge Bremnes

"Vanedyr/Skadedyr" er en samling av små hverdagslige innblikk i relasjoner mellom mennesker. Stillbilder i tid og sted. På albumet møter vi seriemonogamisten med forpliktelsesangst, planleggerne som glemte her og nå, tøffelhelten som ikke får bidratt, rundbrenneren med dårlig samvittighet, skuespilleren bak masken, og tilskueren som lar seg lure.

Inge forklarer litt om tankeprosessen bak sin nyeste fullengder:

“Etter tre singler, en EP og to utgitte album følte jeg virkelig at jeg hadde funnet en flyt i måten jeg ville lage musikk på. Det er noe med det å kjenne at man har et slags mønster, en oppskrift, når musikken nesten skriver seg selv. Det er nøyaktig når dette skjer at det er på tide å kaste den gamle oppskriften rett ut av vinduet. Med andre ord motvirke sitt indre vanedyr, eller skadedyr om du vil”. - Inge Bremnes

I motsetning til Bremnes’ tidligere utgivelser er denne plata i stor grad spilt inn hjemme i soverommet på Torshov i Oslo, sammen med produsentene Eirik Hansen og Jahn Christopher Alexander Gran.

"På den ene siden har jeg vært mye rausere på å innlemme andre i musikken jeg lager. På den andre siden har jeg hatt et innblikk og en formening om hver eneste lille lyd som høres i mye større grad enn før, fordi jeg har vært med på å lage dem. Utfordringen har ligget i å få musikken til å leve." - Inge Bremnes

I desember 2020 hadde VGs anmeldere dette å si om Bremnes: "Bremnes sin magi er at han vet hva slags glimrende gull han har mellom hendene, men er ikke redd for å skitne det til." -Terningkast 5.

Inge Bremnes er 29 år og kommer fra Bremnes i Kvæfjord kommune, og har et etternavn som forplikter. Han har tidligere gitt ut de to kritikerroste albumene "Mellomspill" og "Har det no å si".